Vår Politik

Nybro är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Vi är en liten charmig kommun i stora Sverige med mycket landsbygd och härlig natur. Det finns också mycket som kan bli bättre. Klyftorna mellan invånarna ökar, våra barn och unga lär sig inte tillräckligt i skolan och allt för många står utan arbete eller har svårt att hitta bostad.

Socialdemokraterna i Nybro har arbetet i opposition sedan 2015. Under denna tid så har vi sett Nybro klättra i näringslivsranking vilket givetvis är kul. Men samtidigt har vi från att ha varit länets bästa skolkommun rasat i listorna och här har vi en av de stora utmaningarna framöver. Vi brottas också med dålig ekonomi sedan ett par år vilket leder till stora nedskärningar inom våra viktigaste områden som skolan, omsorg och individ- och familj.

Såhär kan det inte fortsätta och vi är beredda att efter valet 2022 återkomma i majoriteten för att tillsammans skapa ett bättre Nybro.

Här under vår politik hittar ni bland annat vårt valmanifest från 2018. I Början av Augusti 2022 kommer ni hitta på nya valprogram för 2023-2026. Häng gärna på oss, bli medlem och hjälp oss att forma framtidens Nybro.

facebook Twitter Email