Intensiv start på maj

I går avslutade vi en intensiv kampanjvecka med att delta på sydöstra Sveriges största bakluckeloppis.
Vi inledde veckan med första majfirande på tisdagen. Stor uppslutning i och kring paraden som gick från Kulturhuset Kristallen via centrum och ned till badhusparken.
Där fick vi lyssna på ett tal av riksdagskandidat Michael Ländin som talade om den faktiska skillnaden i vilken politik man får om man har en Socialdemokratisk ledd regering kontra en Moderatledd. Sen gav Hanna Karlsson från SSU ett peppande tal om ideologi och värdet av att tillsammans kämpa för vår politik.

Till sist var det den lokala politikern Tobias Fagergård som öppenhjärtat berättande om när han faktiskt  insåg att han var Socialdemokrat. Han talade också om den utmaning vi står inför vad gäller bristen på skolplatser i Nybro. Han avslutade med att lyfta ett ämne som är en fara för demokratin, nämligen svårigheterna som partierna i Sverige har att få engagerade personer att jobba politiskt. Han gav en uppmaning till alla yngre.
”Följer du politiken på Facebook, är du en som gärna lämnar dina tankar i ett kommentarsfält? Fortsätt göra det, men gör det som politiskt aktiv, gör din röst hörd även i de politiska rummen, det är i de politiska rummen som dina ord gör demokratin starkare!”

Sedan fortsatte veckan på fredagen med deltagande på Nybro marknad med flera spännande och givande samtal. Vi hade lottförsäljning och flera kilo kaffe bytte ägare.

Och sedan avslutade vi alltså en rolig vecka med bakluckeloppis igår. Även här med många givande samtal och nya medlemmar i partiet. Dessutom var det många barn som var glada när de passerade oss och fick ballonger och vindsnurror.

Den gångna veckan visade på allvar att det är val i år.

facebook Twitter Email