Trött, så in i helvete trött

Kamrat, jag är trött. Jag tror på den socialdemokratiska grundtanken. Men ett långt liv har också lärt mig att ibland stämmer inte kartan och verkligheten. Som ung valde jag för det mesta kartan, för den var alltid enklast att följa. Verkligheten blev ofta trist och jobbig. Med tiden kom jag underfund med att även när jag följde kartan så kom verkligheten ifatt. När jag i dag ser kamrater som tar den lätta vägen och följer kartan blir jag trött. Så in i helvete trött. När vi flyttade till Söderåkra så blev jag ombedd att delta i politiken. En ärrad kämpe gav mig ett gott råd. Kom ihåg att om du beslutar om ett cykelställ i Gullabo, besluta samtidigt om cykelställ i Bergkvara, Söderåkra och Torsås, annars blir du hudflängd. Det lärde mig att jag inte representerade bara Söderåkra, jag representerade våra väljare oavsett var i kommunen de bodde. När man glömt den läxan blir jag trött. Så in i helvete trött. Jag lärde mig att vara kritisk till olika förslag, men att vara det i rätt forum. Strid för din sak, men respektera dina partikamrater. Du får inte alltid som du vill och då får du böja dig för majoriteten. Framför allt, var lojal mot din ordförande och gruppledare, för denne är partiets ansikte utåt. När medlemmar hänger ut våra ledare blir jag trött. Så in i helvete trött. Ta reda på fakta innan du diskuterar en fråga. Gör du inte det så blir du sårbar och förlorar debatten. Dina kamrater skall veta att när du säger en sak så har du grund för vad du säger. På så sätt får du respekt. Säg inte att en mötesplats fungerar utan anställda om det inte är sant. För då ger du
din kamrat fel information när verksamheten diskuteras. När man strör lögner och halvsanningar omkring sig då blir jag trött. Så in i helvete trött. Kamrat lita inte alltid på kartan, då blir du också till slut trött. Så in i helvete trött. Den dagen då verkligheten hinner ikapp dig.
Hans Dahlström

facebook Twitter Email