Stackars Pettson tältar

Så fick barnen i Kungshall besök av de populära figurerna Pettson, katten Findus och grannen Gustavsson. Gestaltade av skådespelarna Ingemar Berntsson, Sofia Zouagui och Mathias Sundén. En friluftsföreställning som skulle ägt rum i backarna vid Vattugatan, men som fick flytta in i de fina lokalerna i anslutning till gamla Kungshallshemmet.

Många trodde nog att föreställningen inte skulle kunna genomföras på grund av vädret, men lokalen fylldes dock av cirka 150 barn med föräldrar från hela Nybro. Både barn och vuxna följde den ibland ganska äventyrliga historien om när Stackars Pettson tältar. Huvudpersonen var dock katten Findus som höll igång på ett halsbrytande sätt. Vi kan nog anta att Sofia Zouagui var riktigt slut efter föreställningen. En föreställning som slutade med att skådespelarna följde barnen ut och alla fick en pratstund med Findus, Pettson och Gustavsson. Populärast var katten Findus som fick massor av kramar , fick skriva autografer på små barnarmar och fotograferas tillsammans med barnen. Med Pettson och Gustavsson blev det lite mer robust diskuterande, men en och annan teckning fick gubbarna i present.

Att bjuda barnen på en gratisföreställning av den här klassen är ett mycket lovvärt initiativ av NBAB, Hyresgästföreningen och Nybro kommun. I det senare fallet kommer en del av medlen från den s.k. borgensgruppen, vilken är inblandad i mycket av det som sker runt bostadsområdena. För barnen i Kungshall är det också viktigt att arrangemang sker på deras hemmaplan.

Nu räddades föreställningen av att man kunde flytta den till den aktivitetslokal som fortfarande finns kvar vid Kungshallshemmet. För de boende i området är detta en viktig lokal och en förhoppning är att den skall få vara kvar även i fortsättningen. Där emot är den allmänna uppfattningen att Kungshallshemmet skall rivas så fort ekonomin tillåter. I dag står det bara och förfaller och är en skamfläck för hela området.

Hans Dahlström
Redaktör

facebook Twitter Email