Julveckan 2011 och vi har fått en landshövding

Stefan Carlsson är okänd för de flesta, men tydligen med god renommé från de som känner honom och nu ny landshövding i Kalmar län. Efterlängtad i ett år då länet har styrts utan de nödvändiga kontakterna med maktens boning. Låt oss nu ge honom en lång smekmånadsperiod, till skillnad mot vad en viss partiledare har fått, och låt oss sedan se vad den nya landshövdingen har åstadkommit.
Attefall skall inte komma undan
En annan Stefan med efternamnet Attefall, skall dock inte komma undan. Det håller inte med förklaringar om att det är svårt att få alla bitar på plats. Attefall säger själv att en landshövding i Kalmar län är viktigare än i Stockholm. Hur länge fick stockholmarna vänta på sin landshövding?
Lilja för traditionen vidare
I ett inslag på TV kunde vi se Peter Lilja stolt berätta om en planerad elkabel till Litauen. Lilja följer här en gammal tradition från Stig Davidsons och Christina Davidsons tid att när något behandlas som positivt så är man kommunalråd och när det är negativt är man oppositionsråd.
Reinfeldt kvinnornas försvarare
Kors i taket, nu har Reinfeldt gått ut och försvarat kvinnorna. Hyllad av Mellin i AB. Dock med den uttryckliga försäkran om att han inte är feminist. Varför tror jag inte på honom? Varför ser jag hela tiden propagandaminister Schlingmann ryckande i snörena till en marionett, som skall säga rätt saker vid rätt tillfälle?
Östran och Barran
Min gode vän H. ringde. Han gör som många andra, köper den ena morgontidningen och byter sedan med en granne så att han får läsa den andra. H. tyckte att ledarsidan i Östran med Akinder och Janne G. var helt överlägsen och att insändarsidan hade tagit sig. Däremot menade han att Nybrosidan varit en katastrof den senaste tiden. Barometern där emot hade varit på alerten och haft en bra lokalsida. Fighten går vidare mellan Gothiaföretagen.
Kalmar lokalradion (M)
Jag tycker att lokalradion från Kalmar är toppen. Jag har aldrig begripit nybroborna som med ett storebrorskomplex envisas med att lyssna på radio Kronoberg. Tyvärr dras betyget ner av den politiska delen som samarbetar med högerorganet Barometern. Men som sagt, resten av utbudet är kanon.
Veckans roligaste
En medelålders twittrare sitter i ett TV-program och berättar att han twittrar jämt. AB:s Lena Mellin
säger då att om han var bjuden på middag hos henne och satt och twittrade vid middagsbordet skulle han inte bli bjuden fler gånger. Då svarade mannen: Om jag börjar twittra när jag har dig till bordet beror det på att jag har så jäkla tråkigt och då kan jag lika gärna twittra.

Med detta vill jag önska alla läsare en riktigt God Jul och var rädda om varandra!
Hans Dahlström

facebook Twitter Email