4: Ann Arleklo

Jag heter Ann Arleklo (65år). Jag är gift med Ulf och vi har 2 döttrar och 5 barnbarn. Jag och min man är sedan 2 år bosatta Orrefors. Jag är född och uppvuxen i Jönköping men mitt vuxna liv har jag varit aktiv i Helsingborg. Jag är utbildad psykiatrisk sjuksköterska och jobbade med missbruks- och ungdomsproblematik.

Mina politiska uppdrag i Helsingborg var bl.a. Arbetarekommunens och Kommunfullmäktiges ordförande. Jag hade också under 8 år förmånen att representera västra Skåne som Riksdagsledamot. Där arbetade jag i Socialutskottet. Valde att med ålderns rätt lämna riksdag och ”storstaden” för att få bättre livskvalitet.

Sedan april är jag vice ordförande i Individ och familjenämnden här i Nybro, där jag har möjlighet att påverka i de frågor som ligger mig närmast om hjärtat: Psykisk ohälsa, Social välfärd för alla barn och vuxna.

Mina politiska ledord: Alla människors lika värde oavsett bakgrund, alla barns ska ha samma möjlighet att kunna utvecklas till ansvarsfulla vuxna. Solidaritet mellan människor – vi måste gemensamt stötta dem som behöver hjälp.

 

facebook Twitter Email