Det är fult att ljuga

När jag var en liten grabb fick jag en krona av pappa för att cykla ner till kiosken och köpa en kvällstidning. Tidningen kostade 75 öre och då kunde jag ju köpa godis för 25 öringen som blev över.
När jag kom hem stod pappa på trappan och väntade på sin tidning. Men han sträckte samtidigt fram handen för att få tillbaka 25-öringen. Jag har tappat 25-öringen när jag cyklade hem, svarade jag. Då tog pappa mig i örat och sa att jag ljög för honom. Du har köpt godis för 25-öringen och hade du sagt sanningen hade jag inte brytt mig om det. Ljug aldrig för mig mer, sa han och det har jag tagit med mig hela livet.
Det får mig att tänka på Fredrik Reinfeldt som påstår att moderaterna är det nya arbetarpartiet och att han är vår nya landsfader. Det är nog dags för pappa Reinfeldt att ta lille Fredrik i örat och tala om för honom att det är fult att ljuga. Sanningen kommer alltid fram.
Å andra sidan är pappa Reinfeldt ledamot i moderatstyrda Täby fullmäktige, som gjort sig känt för att rea ut hela skolväsendet till nära vänner. Kanske inte ett så bra föredöme ändå?
Mikael Svanström (S)
ordf. i Nybro AK

facebook Twitter Email