Bästa väljare/medborgare!

Nybro 2011-07-01

Den 1 januari 2010 tillträdde jag som kommunalråd i Nybro kommun, fylld av ambitioner och entusiasm.

Tanken på att kunna vara med och förbättra världen, att skapa en bra vardag för alla och att jämna ut orättvisor, har alltid varit det som drivit mig i politiken.

Den 1 oktober 2011 lämnar jag uppdraget som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun. Efter mer än 25 år lämnar jag politiken. Fram till dess har jag förstås ändå det fulla ansvaret för de uppdrag jag åtagit mig, men jag kommer att begränsa mina åtaganden så att jag fortfarande är frisk den 1 oktober.

Det är många och olika förväntningar som ställs på ett kommunalråd (inte minst mina egna) och jag känner att jag inte orkar leva upp till alla de kraven och förväntningarna. Jag har arbetat alldeles för länge med rehabilitering av människor som ”gått in i väggen” för att inte känna igen signalerna. Jag trodde bekymren skulle gå över, men de gjorde inte det (för mig heller).

Tack för förtroendet jag fick i valet att även fortsatt leda det politiska arbetet i kommunen och tack för allt stöd jag känt under min tid som kommunalråd. Det har sporrat mig att ge allt jag har och kan.

Jag hoppas och tror att ni också kan stödja detta mitt beslut att avgå från det fina, viktiga och ansvarsfulla uppdraget som kommunalråd.

Det är ledsamt att inte få vara med i det fortsatta arbetet och det är mycket jag kommer att sakna. Jag har redan ångrat mitt beslut hundra gånger och jag kommer att ångra mig tusen gånger till, men det finns ingen annan väg för mig att gå när jag inte längre orkar bära det tunga ansvaret som uppdraget innebär.. Och detta blir bäst för alla!

Det känns ändå bra att ta del av de positiva signaler som säger att det går bra för Nybro kommun.

Nu ska jag bli en ”riktig” mormor för Agnes, Hedvig och Hjalmar! Hembakade bullar och mycket bus ska det bli! Tid för vänner och fritidsintressen ska det också bli.

Nybro kommun är ”min” kommun och jag kommer alltid att hålla dess fana högt, såsom det anstår en intresserad och ansvarskännande medborgare i vårt samhälle.

Varma hälsningar
Inger Rydbrink

Njut av livet – det går inte i repris!

facebook Twitter Email