Andra veckan i april och Reinfeldts tyske kompis Wolfgang

Äntligen fick de lågavlönade i Handels en höjning med kronor i stället för procent. Procenthöjningarna ökar klyftorna i samhället och det är för det mesta kvinnorna som missgynnas.

Åter är de hemliga bidragsmiljonerna till moderaterna på tapeten. Vilka har gynnats? Hur är det exempelvis med McDonalds och restaurangmomsen? Är det gemensamma M:et en tillfällighet?

Regeringen Reinfeldt fortsätter att presentera vårproppen i småbitar. Medieintresset för andrauthyrning av lägenheter som en bostadslösning verkar dock svalt.

Tysken Wolfgang gick i pension och erkände att han inte gjort ett dugg nytta på sitt jobb de senaste 14 åren. Reinfeldt har gjort samma sak i fem och ett halvt år. Vi får se om också Reinfeldt erkänner när han går i pension 2014?

Eskil Erlandsson 55 har parat sig (det är väl så svinuppfödare kallar det?) med en 19 år yngre kvinna och de väntar barn. När barnet är 20 är Erlandsson 75. Det är ju också ett sätt att klara vården när man blir gammal, när den regering Erlandsson sitter i nedmonterar äldreomsorgen.

Och opinionssiffrorna för Löfven bara stiger och stiger. Spännande att se var de tar vägen när han äntligen kommer till skott med politiken.

Peter Lilja (M) vill sälja ut delar av NBAB. Jag tror inte att han lyckas.

Radio Nybro exporterar sitt önskeprogram till Emmaboda och Kalmar. De kan också behöva lite kultur.

Glasrikets skatter har problem och problemet heter KostaBoda. Uppropet skallar 1 maj, ”Glaset åter till Orrefors, en gång ett av Sveriges mest kända varumärke”.

För övrigt skall Markus Lund tala 1 maj på Qvarnaslät. Det ser vi fram mot.

Om man har ett samverkansavtal med andra partier för att få platser i nämnder och styrelser är man då tvärpolitisk?

Boende i Kungshall rustar Gula Grillen inför sommaren. Media kallar det för ideellt arbete. De aktiva ser det mer som att de jobbar för sin och sina grannars skull. Det kallas Grannsamverkan.

Gärna snabbare bredband i byarna. Bara folket fixar det själva.

Nu skall vi Nybrobor bli moderna och använda P-skiva. Blir nästa modernitet P-avgift?

En traktor drog ner en ”bondfångare” vid järnvägsövergången. ”Bondfångare” är det inte diskriminering? Vad säger Lars Gunnar Hellström och hans centerkompisar?

Det sägs att Elin satsar på en mannekängkarriär om nu jobbet på Jutegården är i fara? Men det gillar inte vi gäster.

Nanne sa att Kalmar FF skulle vinna allsvenskan. Måste man inte först vinna sina matcher?

Hans Dahlström krönikör

facebook Twitter Email